Grattis Gröna Tuppen!
2012-05-10

Gröna Tuppen fyller 25 år. Det gamla stationshuset har i mer än två decennier erbjudit mat, konst, boende och underhållning. Vi tycker att 25 år är en ansenlig ålder och hörde av oss till Gröna Tuppen för att gratta och höra hur man jobbar för att förnya sig efter så många år. Joel Jönsson, restaurangansvarig svarar på våra frågor.


Grattis!

    - Tack, det känns fantastiskt kul att fylla 25!


Vi har hört det viskas om att ni gör en nysatsning, stämmer det och vad innebär den i så fall?

    - Vi har inför säsongen renoverat köket och optimerat arbetsytorna för attenklare kunna laga och servera så bra mat som möjligt.Vi har även förnyat vår hemsida samt att vi även finns på Facebookhttp://www.gronatuppen.se/, http://www.facebook.com/DenGronaTuppen. Där kommer vi att uppdatera sidan med evenemang och nyheter.

 
Samma utbud?

    - En del i satsningen är att vi under juli kommer att ha särskilda värdshuståg, torsdagar och lördagar med aperitifpå tåget och sedan middag på värdshuset.


Samma målgrupp?

    - Vår målgrupp anser vi vara de gäster som ser Tuppen som ett trevligt utflyktsmål.
Under årens lopp har vi främst inriktat oss till de gäster som kommer med smalspåret,vilket var anledningen till att värdshuset öppnades från första början.Givetvis inriktar vi oss även till de gäster som svänger av 33:an får att få en lugn stund och vällagad mat i en trevlig miljö.Vår vanligaste typ av gäster är återkommande gäster.


Hur marknadsför ni er?

    - Marknadsföring sker främst via facebook/hemsida, men annonserar också i lokaltidning.


Har ni några samarbeten med andra aktörer i kommunen? Hur ser de ut? Efterlyser du mer?

    - Vi har ej några samarbeten med andra aktörer i kommunen. Det är något som jag hoppas kan utvecklas i framtiden.


Med en mening, varför ska vi komma till Gröna Tuppen?

    - En bra anledning att komma till gröna tuppen är att njuta av fantastisk mat och underbar miljö. Tuppen är inte längreän en utflykt på lite drygt 30 min från Västervik antingen med rälsbuss eller bil.


Senaste 15