Nytt kafé i Vråka– Vråka Magasin
2012-05-10

Märta Hedin satte Vråka på kartan i modern tid vad gäller besöksmål när hon 2009 startade upp sin glashytta Lilla återbruket. Nu expanderar Vråka ytterligare genom att nu starta ett café. Vi blev både glada och nyfikna så vi tog oss en pratstund med Annika Jonsson som är den som gör den här satsningen.


Hej Annika, vad är på gång?
    - Den 3 juni startar vi ett sommarcafé här uppe i Vråka. Caféet kommer att ligga precis bredvid Märtas glashytta och är ett gammalt magasin med stora tjocka bjälkar i taket, det är väldigt mysigt.

Vad erbjuder ni?
    - Till en början så kommer vi att erbjuda fika och smörgåsar, men förhoppningsvis kommer vi att kunna erbjuda luncher i framtiden. Allt är hembakat, hembakade kakor, hembakat bröd. Det kommer inte att bli ett så brett sortiment, men rejäla grejer.

Vilken typ av kund räknar ni med?
   - Dels så kommer vi ju få de kunder som besöker Märtas glashytta, men hon kommer även att få kunder från oss. Vi har ju en fantastisk miljö häruppe som är perfekt för dagsutflykt för familjen då vi har hästar och en massa roliga saker att titta på.

Var kommer besökaren ifrån?
Det är både folk från kommunen och en hel del turister. Motorcyklister och cyklister som ser sig om och njuter i vår sagolika byggd.

Hur ser relationen ut mellan dig och Märta, hur samarbetar ni för att locka kunder?
   - På alla möjliga sätt. Vi har massor av planer, men tyvärr räcker tiden inte alltid till. Vi har idéer på kvällsaktiviteter som jag ännu så länge inte kan avslöja för mycket om. Jag kan dock säga att vi kommer att ha vår första konsert här den 6 oktober. Det är skivaktuella Silver som kommer att spela folkmusik och man kommer att kunna äta middag innan konserten.

Finns det ytterligare andra aktörer som ni samarbetar med i kommunen? Önskemål om ytterligare?
    - Inte just nu, men det är vi väldigt öppna för, bara det passar vår verksamhet. Det finns flera musiker i byn och det kanske kan bli något samarbete i framtiden.

Vad är målet det första året?
    - Att vi ska vara klara till 3 juni, då vi öppnar, haha. Då är det Turista Hemma och då vill vi kunna visa upp våra fina verksamheter för folk i Västerviks kommun.

Varför ska man åka till er?
    - För att Vråka är smultronstället i kommunen. Det är här det händer och det är smidigt för barnfamiljen.

Till sist, vilka öppettider kör ni?
    - Som Märta fast en timme längre, det vill säga onsdag till söndag 11-16.

 


Senaste 15