Dogge Doggelito till talangtävlingen i Västervik 2012
2012-05-10

Förra året under familjeKul gjorde talangtävlingen på Stora Torget i Västervik succé. I år vill man upprepa succén och väljer att utveckla tävlingen ytterligare och göra den lite mer starstrucked. Artisten Dogge Doggelito kommer och värmer upp publiken!


Förra året under familjeKul gjorde talangtävlingen på Stora Torget i Västervik succé. Massor av duktiga barn och ungdomar sjöng, jonglerade, dansade och rockade inför en minst sagt hänförd publik. I år vill man upprepa succén och väljer att utveckla tävlingen ytterligare och göra den lite mer starstrucked. Den 28 juni klockan 12.00 drar talangtävlingen på Stora Torget igång. Dogge Doggelito kommer och värmer upp publiken, Silver Sara (känd från barn-tv) uppträder och en jury bestående av tre kända Västerviksansikten (bland annat Hansi Schwartz) kommer att agera jury. Precis som tidigare år så har även publiken en röst.

Tobias Ahlstedt är projektledare för familjeKul. Tobias, vad har DoggeDoggelito med en talangtävling att göra?

    - Han är en engagerad själ i ungdomar och leder idag tillsammans med Amy Diamond ett ungdomsprogram. Han är väldigt entusiasmerande för både tjejer och killar. Han är ju en av Sveriges ledande hiphop-stjärnor och behöver egentligen ingen närmare introduktion. Han är grym.

Och Silver Sara?

    - Det är samma sak som med Dogge. Hon är väldigt engagerad i barn och har gjort massor av musikprogram för barn och skrivit böcker. Hon är en sprudlande och otroligt energisk själ som barnen älskar.

Vem får uppträda i talang?

    - Barn och ungdomar mellan 6-16 år. Sångframträdanden sker till inspelade låtar, vill man spela instrument själv så får ta med sig det. Det finns PA-system på plats. Egentligen finns det inga begränsningar för vad man gör. Huvudsaken är att man kan underhålla.

Mer information om tävlingen kommer du att kunna följa på www.vastervik.com/familjekul.


Senaste 15