Rågö – en besöksrik turistsäsong utan turtrafik
2012-10-11

Turbåten från Loftahammar till Rågö och Hasselö togs ur bruk inför säsongen 2012. Rågö berättar hur det påverkade dem.


Turbåten från Loftahammar till Rågö och Hasselö togs ur bruk inför säsongen 2012. De flesta håller nog med om att det är väldigt synd då vi alla önskar en så levande skärgård som möjligt. Men hur har det gått utan turbåten? Vi tog kontakt med Anita Hultberg på Rågö för att få en rapportering.

Turistsäsongen är nu sedan en tid över för er del, hur har det gått om vi tittar ur besökarsynpunkt, har det varit någon skillnad?
    - Jag skulle vilja säga att vi nästan har haft fler faktiskt. Vi har haft väldigt många besökare som har tagit sig hit från campingplatser där de har hyrt båt, eller så har de ringt till oss och beställt vår taxibåt. Sen har vi faktiskt haft väldigt mycket båtfolk från Västervik, det verkar som att de har börjat upptäcka oss på ett helt annat sätt. Vi har faktiskt haft bra med folk i år, även trots vädret.

Har ni arbetat extra aktivt med att synas på campingplatserna?

    - Ja, vi har satt upp plakat och haft broschyrer hos dem och arbetat med att få ut information på ett sätt som vi inte har gjort tidigare. Vi har även hängivna gäster som bor på campingen som har pratat sig varma om oss.
Så ni har inte märkt av förlusten av turbåten så mycket som ni trodde?     - Nej, faktiskt inte. Det som är synd är ju att de sällskap som är på 2-4 personer och som inte kan hyra båt inte heller tar taxibåten, det blir för dyrt, man måste nästan vara större sällskap för att det ska bli värt det.

Vad hoppas ni av 2013?

    - Att det kommer ännu fler besökare, att folk får upptäcka hur underbart vi har det på Rågö. Vad gäller turbåten så verkar det ju svårt att få lönsamhet i det, det är inte enkelt då säsongen är så kort, men naturligtvis vore det toppen med en som turbåt som gick hit från.

Tack.

   - Tack.


Senaste 15